APVA kvietimai teikti paraiškas

APVA kvietimai teikti paraiškas

https://sunrema.lt/kontaktai/

Gerbiamieji,

esame UAB Sunrema. Mūsų specializacija saulės elektrinių (SE) statyba. SE statome ne tik ant gyvenamųjų, gamybinių, visuomeninių pastatų stogų, bet ir ant žemės panaudojant specialias montavimo konstrukcijas. Darbus atliekame visoje Lietuvos teritorijoje, privatiems asmenims, ūkininkams, įstaigoms, bendrijoms ar verslo įmonėms.

Norime Jus informuoti, kad Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūra kviečia teikti paraiškas finansavimui gauti pagal „Elektros energijos iš atsinaujinančių išteklių gamybos mažos galios elektrinėse“ projektų atrankos organizavimo tvarkos aprašą

Tai puiki galimybė su valstybės parama pasistatyti savo SE.  Skiriama valstybės parama ženkliai pagreitins Jūsų SE atsipirkimo laiką. Tapę gaminančiais vartotojais, ženkliai sumažinsite savo išlaidas, skiriamas sunaudotai elektros energijai apmokėti. Saulės elektrinė Jums tarnaus ne mažiau kaip 25-30 metų.

Paraišką dar galima užpildyti iki 2021 m. sausio 11 d. 17.00 val.

Maksimalus paramos dydis saulės elektrinei 369,00 Eur/kW be PVM  (446,49 Eur/kW su PVM, jeigu pareiškėjas ne PVM mokėtojas arba pareiškėjas pagal Lietuvos Respublikos įstatymus neturi teisės susigrąžinti (atskaityti) PVM).

Jeigu turite klausimų arba Jums reikalinga pagalba ruošiant dokumentus paramai gauti, kviečiame kreiptis į UAB Sunrema, el. paštu info@sunrema.lt , arba skambinkite tel.: +370 682 43880

VALSTYBĖS PARAMA VERSLUI

Įvairios verso,  pramonės ar panašios įmonės turi galimybę pasinaudoti LVPA Lietuvos verslo paramos agentūros skiriama parama. LVPA tinklalapyje pateikiama informacija, kad  kvietimas pagal priemonę „Atsinaujinantys energijos šaltiniai pramonei LT+“  paskelbtas 2019 m. gruodžio  mėnesį.į. Pagal šią priemonę bus skirstoma parama atsinaujinančių energijos šaltinių panaudojimui pramonėje, saulės elektrinių projektams remti. Paraiškas paramai gauti į LVPA būtina pateikti iki 2020 m. balandžio 20 dienos.

LVPA  PARAMA VALSTYBINĖMS ĮMONĖMS

Įsivertinkite ir pasinaudokite LR valstybės ir ES parama saulės energijos panaudojimo valstybinėse įmonėse plėtrai. Informacijos apie atsinaujinančių energijos išteklių naudojimo paramą valstybinėms įmonėms yra daug, ji dažnai keičiasi bei papildoma. Naujos paramos priemonės siūlomos gan dažnai. Įvairios biudžetinės ar verslo įstaigos gali teikti paraiškas paramai gauti pagal LVPA  skelbtą „Atsinaujinančių energijos išteklių (saulės, vėjo, geoterminės energijos, biokuro) panaudojimo visuomenės ir gyvenamosios (įvairių socialinių grupių asmenims) paskirties pastatuose“ kvietimą. Šiam paramos kvietimui buvo skirta 10 mln. Eur lėšų, subsidijos dydis arba paramos intensyvumas iki 80%, maksimalus paramos dydis vienam projektui iki 1,45 mln. Eur. Šiuo metu šis kvietimas paramai saulės energijos diegimui valstybinėse įmonėse yra pasibaigęs, tačiau 2019 metų gruodžio mėnesį paskelbtas naujas kvietimas paramai gauti. Paraiškas į LVPA reikia pateikti iki 2020 metų balandžio 20 dienos.

Kaip vyksta procesas ir nuo ko pradėti?

Pradžioje reikia įsivertinkite įmonės poreikius ir galimybes. Tuo tikslu reiktų parengti įmonės energetinio audito ataskaitą. Auditorengimui suteiksime konsultacijas, patarsime visais klausimais.
Vėliau reikia pateikite paraišką į LVPA paramai gauti. UAB „Sunrema“ specialistai patars ir papasakos apie LVPA teikiamas finansavimo galimybes.
Sekantis žingsnis – pasirinkite atestuotą, patirties turintį saulės elektrinės įrengimo darbų rangovą ir sėkmingai įgyvendinkite projektą. Įvertinkite rangovo įrengtų saulės elektrinių kokybę, siūlomos produkcijos garantijas, darbų atlikimo grafikus ir kitas sąlygas.

Valstybės  parama norintiems įsirengti saulės elektrines tapo LR Atsinaujinančių išteklių Įstatymo pakeitimai

Lietuvos Respublikos Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymo Nr. XI-1375 13, 14 ir 20 straipsnių pakeitimas įsigaliojo nuo 2019 m. spalio 1 dienos. Įstatymo pakeitimai saulės elektrinių savininkams, asmenims norintiems prisidėti prie atsinaujinančios energetikos puoselėjimo ar tiesiog norintiems turėti nuosavą saulės elektrinės sistemą yra labai palankųs ir naudingi.

Esminiai įstatymo pakeitimai:
Asmenys, norintys tapti gaminančiais elektros energijos vartotojais, gali įsirengti iki 500 kW saulės elektrinę;
Elektros energija galima gaminti gaminančio vartotojo elektrinėje, kuri yra geografiškai nutolusi Lietuvos Respublikos teritorijoje nuo gaminančio vartotojo elektros energijos vartojimo vietos.
Nauji įstatymo pakeitimai leidžia gaminančiam vartotojui įsirengti ne didesnės nei 10 kW galios elektrinės ir numato, kad gaminti elektrą bus galima ir geografiškai nutolusioje vietoje, tiekiant pagamintą elektros energiją į elektros tinklus ir kaupimo laikotarpiu, esant reikalui, susigrąžinant ją sumokėjus nustatytą 0,042592 Eur/kWh pasaugojimo mokestį. Nuo 2020 m. sausio 1 dienos Valstybinė energetikos reguliavimo tarnyba(VERT) elektros pasaugojimo mokestį padidino iki 0,05203 Eur/kWh.

Pavyzdžiui: Jūs gyvenate mieste, bute ir užmiestyje turite sodybą ar sodą, kur turite laisvą stogo plotą ar žemės lopinėlį. Panaudojus esamą elektros tinklų infrastruktūra ir atsižvelgus į paminėtą įstatymo pakeitimą, nuo 2019 m. spalio 1 dienos galite turėti saulės elektrinę, o jos teikiamomis naudomis naudotis galite bute, kuriame gyvenate.

Jeigu neturite sodybos, sodo ar žemės ir gyvenate bute – Įstatymo pataisa numato ir galimybę visiems mūsų šalies namų ūkiams naudotis nutolusia saulės elektrine, įgyjant ar nuomojantis jau įrengtą saulės jėgainės dalį iš rangovo.

Daugiau e-seimas.lrs.lt portale

Pasinaudojus parama, saulės elektrinė yra puiki investicija su ilgalaikė grąža

Įsirengiant jėgainę vertėtų pasinaudoti parama. 2020 m. sausio mėnesį planuojamas paskelbti dar vienas kvietimas fiziniams asmenims gauti paramą saulės elektrinės įrengimui. APVA tinklalapyje radus ir užpildžius nesudėtingą registracijos formą, galima bus gauti 322 eurų paramą, vienam įrengtam saulės elektrinės kilovatui – 322 Eur/kW. Pvz. už 10 kW galios įrengtą saulės elektrinę gausite 3220 Eur paramą.

Ši parama skiriama fiziniams asmenims, kurie nuosavybės ar bendros nuosavybės teise valdo gyvenamosios paskirties namą, sodo namą ar žemės sklypą. Norint pretenduoti į paramą –  yra svarbu, kad pastatai ir žemė būtų įregistruota VĮ Registrų centro Nekilnojamo turto registre. Atkreipiame dėmesį į tai, kad reikalavimas statinio baigtumui nėra keliamas.

Žmogus, ketinantis pasistatyti ir pasinaudoti parama (gavęs finansavimą), turėtų saulės elektrinę sumontuoti per devynis mėnesius nuo kvietimo pabaigos. Vadovaujantis keliamais reikalavimais įsigyjamai įrangai, yra svarbu pasirinkti tinkamą rangovą, kuris pateiktų ir sumontuotų kokybišką, standartus atitinkančią įrangą: saulės modulius, įtampos keitiklius (inverterius), tvirtinimo konstrukcijas ir kitą įrangą.

Daugiau rasite čia

SAULĖS ELEKTRINIŲ ATSIPERKAMUMAS

Jeigu sugalvosite ir pageidausite įsigyti saulės elektrinę – elektrinės sumontavimu, reikalingų pridavimui dokumentų sutvarkymu, paleidimu, suderinimu pasirūpins UAB Sunrema specialistai. Naudojame kokybiškus vakarų Europos gamintojų, pvz. vokietijoje (Sonnenstrom Fabrik, Astronergy,) pagamintus ES Standartus ir labai aukštos kokybės reikalavimus atitinkančius saulės modulius. Suderinus ir Užsakovui pageidaujant naudojame Azijos šalių ar Lietuvoje pagamintus modulius. Moduliams suteikiama reali 12 metų gaminio garantiją ir 25 metų efektyvumo garantiją. Montuojame vakarų europos gamintojų: ABB, Delta ir kitų gamintojų. įtampos keitikius (inverterius), jiems suteikiama 5 metų gaminio garantija.

Svarbu žinoti, kad:

  • Saulės elektrinė taupys Jūsų pinigus.Gamindama elektrą Jūsų saulės elektrinė ne tik leis mažiau mokėti elektros energiją (bent 80 proc. bus sutaupoma gaunant mažesnes sąskaitas už elektrą), tačiau Jūsų investicija per tam tikrą laiko tarpą atpirks. Pavyzdžiui 10 kW galios saulės elektrinė panaudojus paramą atsipirks per maždaug 7
  • Elektros energijos kaina brangs, įprastiniu būdu pagamintos ir vartotojams parduodamos elektros energija brangs 15 %. 2020 m. VERT patvirtino 0,149 Eur/kWh elektros energijos kainą, o 2019 m. elektros kaina buvo 0,13 Eur/kWh.
  • Eksploatuoti saulės elektrinę visiškai paprasta, saulės elektrinė jums tarnaus kelis dešimtmečius.
  • Saulės elektrinės įrengimas didina Jūsų turto vertę.
  • Saulės elektrinė tausos visų mūsų aplinką.Ji neeikvoja iškastinio kuro, naudojamo įprastinės elektros gamyboje resursų, neteršia aplinkos bei neišskiria šiltnamio efektą sukeliančių teršalų. Taigi, įsigiję tokią elektrinę, Jūs prisidėsite prie gamtos išsaugojimo, prie visos planetos ekologinės būklės gerinimo.
  • Tapsite „Žalios elektros“ gamintoju.

 Pravartu žinoti, kad gaminančiais vartotojais gali būti:

  • Fiziniai asmenys, gaminantys elektros energiją naudodami saulės šviesos, vėjo ir biomasės energijos išteklius naudojančiose elektrinėse,
    kurių įrengtoji galia yra ne didesnė kaip 30 kW ir neviršija gaminančio vartotojo objektui suteiktos leistinos naudoti galios dydžio.
  • Fiziniai asmenys, ūkininkai, kurių ūkiai įregistruoti Ūkininkų ūkių registre ir kurių ūkių metinės pajamos iš žemės ūkio veiklos
    sudaro daugiau kaip 50% visų gaunamų pajamų, ir kurių ekonominis dydis praėjusių metų mokestiniu laikotarpiu
    (nuo sausio 1 dienos iki gruodžio 31 dienos), pagal valstybės įmonės Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro
    atliktus skaičiavimus, yra didesnis nei 14 ekonominio dydžio vienetų, turi teisę įsirengti elektrinę iki 500 kW galios
    (o ne 30 kW kaip įprasti fiziniai asmenys).
  • Juridiniai asmenys, gaminantys elektros energiją saulės šviesos, vėjo ir biomasės energijos išteklius naudojančiose elektrinėse,
    kurių įrengtoji galia yra ne didesnė kaip 100 kW ir neviršija gaminančio vartotojo objektui suteiktos leistinos naudoti galios dydžio.

Gaminančio vartotojo prijungimas čia.

Įvykdžius gaminančiam vartotojui ESO išduotas technines sąlygas, turėsite pasirašyti gaminančio vartotojo elektros energijos pirkimo-pardavimo
ir paslaugų teikimo sutartį:

  • Su UAB “Ignitis”jei už elektros energiją atsiskaitote visuomeninėmis kainomis.
  • Su AB „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO), jei esate pasirinkęs nepriklausomą tiekėją arba objekte taikomas garantinis tiekimas.

 

Jeigu susidomėjote saulės elektrinėmis bei turite klausimų – kreipkitės į mus. Mielai atsakysime į Jums kylančius klausimus, patarsime elektrinės įrengimo, paramos suteikimo ar kitais klausimais. Prašome su mumis susisiekite  elektroniniu paštu info@sunrema.lt arba telefonu 8 682 43880 ar 8-698 21978.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.